Om oss

Swing&Beat Big Band är ett fullt storband med sångerska, fem saxar, fyra tromboner, fyra trumpeter, piano, bas, gitarr och trummor. 19 musiker.

Vi är ett stabilt satsande storband som sedan tidigt 70-tal framgångsrikt spelar
till dans och konsert, på bröllop, fest, party, dansrestaurang, firmafest, mingel, jippon,
företagsutställningar och konferenser. Kort sagt överallt där musik kan skapa en
gemytlig atmosfär och en verklig stämning.

Till de mer prominenta åhörarna hör Hans Majestät Konungen i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm och Prinsessan Christina på Star Hotel i Sollentuna. Företag som Ericsson, Philips, IBM, Folksam, Vingresor, Hasselbacken, Svenska Smakupplevelser eller föreningar som Röda Korset, Club USA, Jazzklubb Nordost, Västbergaträffen och en hel massa privatpersoner har vi underhållit vid bröllop, fester, jubileer, mingel och banketter.

Vi har genom åren också samarbetat med en mängd framstående artister som t.ex. Claes Jansson, Margareta Bengtsson, Svante Thuresson, Meta Roos, Jan Allan och Georg Riedel, Babben Larsson och Putte Wickman för att nämna några.

Vad betyder storbandsmusik för oss?
Swing&Beat repeterar en gång i veckan. Oftast med en ambitiös repetitör.
Nya melodier ska studeras in till konsert och dans. Andra ska slipas ytterligare.

Vi spelar ute på jazzklubbar, i kyrkor, på danstillställningar, företagsevent och fester i alla möjliga sammanhang. Det har vi hållit på med mycket länge. Sen hösten 1971 faktiskt. Alltså en bra bit över 50 år nu! Att hålla igång ett storband så länge kräver mer än musikalisk gemenskap. Lika mycket betyder vår sociala gemenskap.

Vi är ett band med stark sammanhållning
och kan därför ta oss an de mest krävande uppdragen!